Kleur & materiaal

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent nieuwe woontrends!! Wij hebben een overzicht van de woontrends voor 2018 voor je gemaakt.

Metaal blijft nog steeds een grote rol spelen, in 2018 nemen staal, goud en messing de overhand. Ook natuursteen zoals marmer komt terug, net zoals donker teak hout en eiken. Rotan gaan we veel terug zien in meubels, verlichting en woonaccessoires. Ook is er aandacht voor de natuur, vooral zichtbaar in prints van bladeren en bloemen.

Kleur blijft bepalend in het interieur, in 2018 is bruin het nieuwe zwart. Wit gaat weer belangrijker worden als basis in combinatie met natuurlijke kleuren.
Ook krijgen donkere kleuren een belangrijke rol in ons interieur en zijn de vergrijsde tinten groen en blauw niet weg te denken. De zachte natuurlijke tinten zijn erg populair, denk aan poeder-, zandkleuren en zacht roze. Er zijn ook opvallende kleuren in opkomst we gaan warme- en donkerrood tinten zien maar ook oranje, aubergine en paars.

Woontrends 2018

Natuurlijk, comfort en structuur. Comfort speelt een steeds grotere rol. De keuze voor de juiste woontextiel is bepalend in deze sfeer, want hiermee geef je jouw huis warmte. Door het combineren van verschillende structuren en stoffen zoals linnen en wol wordt je huis een thuis waar je lekker tot rust kan komen.

De vrolijke kleurrijke trend ‘colorblocking’ zorgt in zowel fashion als in het interieur voor een groot kleurencontrast. Je combineert opvallende kleuren om gewaagde en spannende combinaties te creëren.

Bij deze trend mag je helemaal losgaan, kies voor okergeel, groen, mint, oranje, kobalt blauw, aubergine paars, rood en fuchsia roze. Vind jij te veel kleur te gewaagd en wil je wat meer rust, kies dan naast 1 knalkleur op de muur juist voor basic meubels in naturel kleuren.

Planten zijn al een aantal jaar populair en 2018 beloofd ook weer een groen jaar te worden waarin de natuur centraal staat in ons interieur, natuurlijk spelen planten en bloemen in en om het huis daar een grote rol bij. In 2018 gaan we veel grote hoge planten zien voor op de vloer maar ook hangend groen aan het plafond of een hele verzameling planten op planken.

Het blijft niet alleen bij planten, een diepe donkere groene kleur op de muur is erg hip. We zien de groene trend ook terug in prints op stoffen, wandbekleding en op bijvoorbeeld servies. Het groen wordt vooral gecombineerd met natuurlijke materialen als grof hout, natuursteen, zachte aaibare materialen en grovere stoffen zoals geweven linnen.

Deze woontrend brengt warmte in huis en heeft een hoog knuffelgehalte, het draait bij deze trend vooral om harmonie. Het is tijd voor gezelligheid en sfeer, warm rood, zachtroze, schapenvachtjes en poedertinten brengen ons die. De kleuren van deze trend hebben allemaal een vergrijsde en warme ondertoon.

Vind jij dat je interieur toch wat meer pit mag hebben, voeg dan donkerblauw, donkergroen, bordeaux rood en aubergine paars toe, doe dit in dezelfde vergrijsde tinten. Accenten van warme metalen als brons, goud of messing geeft deze trend een luxe uitstraling.

2018 belooft een kleurrijk interieurjaar te worden!

Onze tip: mix en match er lekker op los en creëer je eigen stijl!