“Wij hebben ‘n nieuw, blij huis waar we allebei vrolijk van worden.”

‘We wonen hier nu zo’n 12 jaar en het was in die tijd een beetje een allegaartje geworden. Neem die blauwe keukenkastjes. Toen we het huis kochten zei ik meteen: “Die blauwe deurtjes kunnen écht niet. Die gaan er uit.” Maar op een of andere manier kwam het er niet van, dus die bleven gewoon blauw.

Ook hadden de vorige bewoners een luxe afzelia parketvloer laten leggen. Prachtig, maar wel erg rood. Bij alles wat je neer wilt zetten moet je nadenken of het wel bij de vloer past. En alles in huis kreeg een rode gloed. Verder verzamelt een mens heel veel spullen in zijn leven, waarbij je niet altijd even bewust nadenkt over de inpassing in je huis.

De oude situatie met rood getinte parketvloer

Nu een lichte, moderne vloer met groter visgraatmotief

De bomen en de meubelboulevard

We waren dus vást van plan eindelijk eens ons huis in stijl in te richten. We werken allebei en we hebben twee jonge zonen. Dus wat doe je, je neemt een dag vrij, regelt een oppas en je gaat allerlei meubelwinkels langs voor inspiratie. Alleen… wij hebben niet echt dezelfde smaak en je ziet ontzettend veel meubels, vloeren, ideeën, sommige heel mooi, maar je kunt niet goed beslissen. Het is te veel. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Bovendien… er is niet echt een inrichtingsplan dus je loopt wat doelloos rond. Dat schoot niet echt op.

Styliste Beja Ellermeijer zorgde in de winkel al voor een overtuigend sfeerpallet voor de nieuwe inrichting

Eindelijk iemand die ons begrijpt

We besloten eerst maar eens een kleiner, goed omlijnd project aan te pakken: renovatie van de trap. We klopten onder andere aan bij De Huis Stylist met de vraag: “Kunnen jullie onze trap bekleden?” Dat kon. Patrick kwam bij ons de trap inmeten en had meteen goede ideeën voor een renovatie met behoud van de mooie houten plinten.

We zijn aan de praat geraakt over onze inrichting en hij stelde ons voor eens langs te komen om kennis te maken met de adviseur, Beja. Die begon meteen allerlei vragen te stellen. Over onze smaak, over de kleur van de vloer en de muren. Haar manier van doen is heel ontspannen. Ze is écht geïnteresseerd. En ze kwam al direct met allerlei voorstellen. Ook voor een andere vloer. En eventueel de gordijnen…

Op een gegeven moment zat ze op de grond met een soort palet van kleuren en stalen op basis van onze feed back. Ze begreep ons! Zo kwam het dat we de totale inrichting van onze benedenverdieping bij De Huis Stylist hebben neergelegd.

Oude keuken met donkerblauwe frontjes en rode visgraatvloer

Nieuwe situatie met ‘gewrapte’ frontjes en groot formaat tegels

Een wrap en een trap na

We hebben de blauwe keukendeurtjes via De Huis Stylist in warmgrijs metallic laten ‘wrappen’ – zo heet dat –, de rode vloer bedekt met een mooie rustige kleur PVC, nieuwe gordijnen en op basis van de kleurenstaaltjes en tips die Beja ons meegaf ook een nieuw bankstel en kussens uitgekozen. Alles was bijna rond toen we ineens bedachten: “De trap! We zijn de trap vergeten.”

Blij onder de streep

Ons huis is nu echt een plaatje! Het hele project ging bijzonder gesmeerd. Zij hebben alles geregeld, waren altijd bereikbaar, communiceren heel vlot. Echt service waar je vrolijk van wordt. Al was het maar doordat ze onze beide nogal uiteenlopende smaken hebben weten te integreren in een advies waar wij ons allebei helemaal konden vinden.”

Ik wil ook advies waar ik blij van word »