Het is herfst en dat betekent dat het pompoenseizoen is begonnen. Heerlijk om van deze groente soep te maken. Wij willen je graag laten zien dat pompoen en kerrie een heerlijke combinatie is.

Benodigheden

  • 1 kilo pompoen in stukjes gesneden zonder schil
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ¼ liter kippenbouillon (eventueel kan groentenbouillon ook)
  • 1 ½ dl kookroom
  • zout en peper
  • olijfolie

Aan de slag

  1. Hak de teentjes knoflook fijn en snipper de uien.
  2. Doe een scheutje olijfolie in de pan en zet op het vuur.
  3. Bak de knoflook en de gesnipperde uien licht aan, voeg de kerriepoeder toe en zet het vuur laag.
  4. Voeg nu de pompoen en de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
  5. Laat het geheel zachtjes koken, ongeveer 30 minuten, tot de pompoen zacht is.
  6. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de room toe (hou een beetje room achter om te garneren).
  7. Breng de soep verder op smaak met zout en peper.
  8. Giet de soep in een soepkom en garneer met verse peterselie en een scheutje room.

EET SMAKELIJK!