Gordijnen geven je huis sfeer, warmte en isolatie. De stofkeuze is bepalend voor de isolerende werking en voor de uitstraling, een grof geweven linnen gordijn geeft  je huis een heel andere look dan een zacht fluwelen stof. De keuze aan gordijnstoffen is enorm en dan moet je ook nog na denken over de kleur, afwerking en dessin.

Speel met licht

Een gordijn bepaald de lichtinval in huis. Zo is een verduisterd gordijn ideaal voor de slaapkamer. Dit is vaak een dikkere, stevige stof en is lichtdicht en houdt de kou grotendeels buiten.  In de woonkamer is het een aanrader om te kiezen voor lichtdoorlatende gordijnen. Het isoleert de ruimte perfect zonder het compleet te verduisteren en zo creëer je warmte, geborgenheid en gezelligheid in huis. Transparante gordijnen zijn licht doorzichtige gordijnen die je overdag beschermen tegen inkijk. Speel met licht door verschillende gordijnstoffen met elkaar te combineren.

De perfecte afwerking

De afwerking van het gordijn, het type plooi en de manier van ophangen bepalen het uiteindelijke resultaat. Je wilt natuurlijk wel dat je gordijn er mooi bij hangt. Zo is het ook goed om na te denken over welke plooi het gordijn krijgt. De meest gekozen plooi is de enkele of de dubbele plooi. De dubbele plooi zorgt voor een volle uitstraling. Wil jij dat jou gordijn een stoere en luxe uitstraling heeft kies dan voor ingeslagen ringen of kies je toch liever voor een strakke look dan is de wave-plooi perfect in jouw interieur.

Enkele plooi l dubbele plooi l wave-plooi l ingeslagen ringen

Wat voor soort stof?

Wat is de stijl van de kamer? Is de inrichting modern of klassiek? Stoffen als velours of zijde passen meer bij een klassieke stijl. Stoffen als linnen, wol of katoen geven een meer moderne uitstraling.

Als het om de kleur van het gordijn gaat, moet je kiezen of je wilt dat het gordijn opgaat in de achtergrond of er juist uitspringt. Gaat je voorkeur uit naar neutrale, onopvallende gordijn, kies dan een gordijn in de kleur van de muur of één of twee tinten donkerder. Kies je voor kleur, zorg dan dat de kleur past bij de vloer en de rest van de meubels.

Dessins of patronen kunnen heel mooi zijn, maar vergeet niet om naar de rest van de kamer te kijken. Heb je een drukke vloer of stoelen en banken met prints of patronen? In dat geval kunnen gordijnen met een printje net wat te veel van het goede zijn. Ga dan voor uni-kleuren of hele rustige prints.

Wil jij weten wat het beste bij jouw interieur past? Kom bij ons langs in de winkel voor meer advies en informatie!