Steeds meer Nederlanders trekken erop uit in eigen land. Als dit ook jouw plan is sla dan Amersfoort niet over, want er is hier heel veel te beleven. Hieronder ontdek je wat er te doen is in Amersfoort.

1 Beklim het middelpunt van Nederland

Met haar ruim 98 meter hoogte is de Onze Lieve Vrouwetoren de op twee na hoogstetoren van Nederland. De trots van Amersfoort is de bekendste blikvanger van de stad en het Kadastraal middelpunt van Nederland. En het leuke is dat je de toren ook kan beklimmen.

2 Bevaar de Amersfoortse grachten

Vanaf het water kun je de historische binnenstad van Amersfoort op een hele andere manier beleven. Vaar door de Amersfoortse grachten en langs de prachtige historische hotspots. Laat je rondleiden door een professionele gids die vol enthousiasme vertelt over de geschiedenis van Amersfoort.

3 Rondom de stadsmuur

Amersfoort is lange tijd een stad geweest van handel. Doordat het centrum te klein werd voor het publiek dat de stad aantrok werd er een tweede muur gebouwd. Deze twee ringen vormen de binnenstad van Amersfoort. Rondom de tweede muur loopt een pad. Als je het pad volledig uitloopt kom je langs de mooiste plekjes van Amersfoort, zoals de Koppelpoort, waarmee de stad verdedigd werd tegen aanvallen vanaf het water en ook het nieuwe stadhuis, de Amersfoortse Kei en het beeld van De Stier.

4 Ontdek winkelgebied de Kamp

In de grote winkelstraat van de stad vind je vaak allemaal dezelfde ketens. Ga daarom eens op ontdekkingstocht in de leuke straatjes eromheen en neem een kijkje op de Kamp. Laat je verrassen door het unieke aanbod winkeltjes en horeca van dit winkelgebied.

5 Terug in de tijd

Als je een mooi stukje Amersfoort wilt zien moet je naar Muurhuizen. Wanneer je door deze straat loopt waan je je in de middeleeuwen. De straat is vernoemd naar de huizen die op de fundamenten van de oude stadsmuur zijn gebouwd. Hoewel Muurhuizen zich toch echt bevindt in de binnenstad is er een oase van rust in deze straat. Dit is dan ook echt de plek om mooie foto’s te maken.

We hopen je graag een keer te zien in Amersfoort!